Yayın Tarihi: 06.09.2024 23:33

Türkiye  Voleybol  Federasyonu Başkanlığı duyurusuna göre;

Ülkemiz  üniversitelerinde  yaklaşık  50  binin  üzerinde  engelli  öğrencimiz  öğrenim görmektedir  ve  bu  öğrencilerin  önemli  bir  bölümü  de  bedensel  engelli  öğrencilerden  oluşmaktadır. Üniversitelerimizde  öğrenim  gören  engelli  öğrencilerimizin  üniversite  yaşamına  uyum  sağlamalarını kolaylaştıracak ve aynı zamanda sağlıklı bir yaşam sürmeleri için fırsat sunacak bir unsur olarak, sporun üniversite  yaşamındaki  yerinin  artırılmasının,  engelli  öğrenciler  açısından  olumlu  sonuçlar  doğurması muhtemeldir.

Türkiye  Voleybol  Federasyonu faaliyetleri içerisine 2023 yılı içerisinde dâhil olan "oturarak voleybol" spor dalı, hem engelli  ve  engelsiz  kişilerce  birlikte  oynanabilmesi  hem  de  tesis  ve  donanım  olarak  kolaylıkla  icra edilebilir olması nedeniyle, engelli gençlerin spor yapabilmeleri açısından önemli bir araçtır. Dünyada ve ülkemizde  giderek  yaygınlaşan  oturarak  voleybolun,  ülkemiz  genelinde  de  gelişimi  için Federasyonumuzca  bir  dizi  eylem  planı  hayata  geçirilmektedir.  Bu  gelişimin  önemli  bir  ayağının  da yükseköğretim kurumlarımızda bu sporun geliştirilmesi olduğu düşünülmektedir. Üniversitelerimizde  bu  sporun  yaygınlaşması,  liglerimizin  ve  milli  takımlarımızın  sporcu  havuzunu genişleterek,  ülkemizin  engelli  sporları  açısından  uluslararası  temsil  ve  başarı  potansiyelini  de artırtacaktır.

Bu çerçevede, üniversitelerimizde oturarak voleybolu yaygınlaştırmak ve sporcu adaylarına ulaşabilmek amacıyla,  aşağıda  yer  alan  anket  bağlantısı  üniversitelerimize iletilmiştir. İlgilenen adaylar aşağıdaki bağlantıdan kayıt yaptırabilirler.

Detaylı bilgi için Federasyonun paravolley@tvf.org.tr adresi ile iletişime geçiniz.